5 Dumbest Thanksgiving Quiz Answers

NEW YORK ( TheStreet) -- Congratulations to those who took our Thanksgiving Quiz which recapped Wall Street's biggest flops during the fall. Hopefully, you had some fun.

Richard Greene is our winner. He'll get an autographed copy of Jim Cramer's Getting Back To Even. Thanks to all for playing. See the answers below.


1. In early September, Dendreon ( DNDN) CEO Mitchell Gold announced he was laying off about a quarter of the biotech company's workforce to reduce expenses in the face of less-than-expected sales of prostate cancer treatment Provenge. Among those sent packing was the company's chief marketing officer, who Gold specifically hired from Bayer the prior year for his marketing prowess. What was his name?

A. Jim King

B. Frank Knight

C. Hal Castle

D. Hans Bishop

Answer: D. Gold took his former golden-boy Hans Bishop off the board.


2. Shares of Jinko Solar ( JKS) got dumped in mid-September, losing almost 30% after the photovoltaic cell-maker got busted for doing what?

A. Dumping toxic waste into a Shanghai river

B. Dumping points in the Chinese corporate basketball league

C. Pumping and dumping its own stock

D. All the dumping above

Answer: A. Jinko dumped toxic residue into the river causing locals to riot and the stock to plummet.


3. A rogue trader was unearthed at UBS ( UBS) in September and was reported to have lost the bank $2.3 billion. And if that wasn't bad enough, what did UBS CEO Oswald Gruebel tell analysts about his bank's risk management only three months before the jaw-dropping loss was discovered?

A. "Risk? We don't got no stinking risk!"

B. "We have no undue risk in our positions."

C. "Risk is my favorite game. Especially when I move troops into Siam."

D. "No Roger, no Rerun, no risk."

Answer: B. Oswald didn't see it coming and was forced to resign over his bank's bungling in September.

4. In early October, shares of home care providers Amedisys ( AMED), LHC Group ( LHCG) and Gentiva ( GTIV) got slammed after a report released by the Senate Finance committee accused them of what illegal activity?

A. Texting while driving

B. Bilking Medicare by providing unnecessary home care

C. Impersonating a police officer

D. Practicing medicine without a license

Answer: B. Turns out that the home health care providers really didn't care that much about their patients after all.


5. In mid-October, Netflix ( NFLX) CEO Reed Hastings did an about-face and decided to keep the company's DVD-by-mail and its streaming services under the Netflix umbrella. What was the name of the short-lived DVD rental business?

A. Trixter

B. Mister Mister

C. Qwikster

D. Tracy Flickster

Answer: C. Anybody want to buy a cheap domain name?


6. What did Research In Motion ( RIMM) offer its outraged customers in late October to compensate them for its multi-day Blackberry service outage?

A. Free Apps

B. Cash

C. Skee-ball Coupons

D. One free taco with the purchase of a large soda

Answer: A. It would not surprise us if they offered tacos, but RIM offered Apps to make up for the outage instead of cash.


7. What did hedge fund manager David Einhorn title his 110-slide presentation attacking Green Mountain Coffee Roasters ( GMCR)?

A. "Coffee Clash"

B. "No Greenback Mountain"

C. "River Deep Green Mountain Lies"

D. "GAAP-uccino"

Answer: D. Einhorn sank that stock in 110 slides. He probably needed 7.


8. In order to raise much needed capital to shore up its balance sheet, Bank of America ( BAC) sold its stake in which pizza chain for $755 million in early November?

A. Godfather's Pizza

B. Chuck E. Cheese's

C. Pizza Hut

D. Ray's Original Pizza

E. Original Ray's Pizza

Answer: C. Poor Brian Moynihan will be delivering pizza soon to raise capital at Bank of America.

9. Olympus ( OCPNY.PK) stock sank over 30% in early November after the Japanese camera-maker admitted to which of the following offenses?

A. Improper accounting

B. Insider trading

C. Corporate espionage

D. Illegal music downloading

Answer: A. The camera doesn't lie. But the camera maker sure told a doozy.


10. Which prominent economist criticized the 300-page revised Volcker rule, which prohibits banks from proprietary trading, saying it is "much more complicated than I would like to see?"

A. John Maynard Keynes

B. Friedrich Hayek

C. Salma Hayek

D. Paul Volcker

Answer: D. Tall Paul thinks his own rule should be shortened considerably.

Bonus Question:

11. What does the "MF" in now-defunct brokerage firm MF Global ( MFGLQ.PK) stand for?

A. Man Financial

B. More Foolishness

C. Mister Finance

D. Mothers of Finance

Answer: A. Before it was MF Global and out of business, it was Man Financial.

-- Written by Gregg Greenberg in New York.

Disclosure: TheStreet's editorial policy prohibits staff editors and reporters from holding positions in any individual stocks.

More from Opinion

It's Just Not Smart For Investors to Ignore the Threat of a Trade War

It's Just Not Smart For Investors to Ignore the Threat of a Trade War

To Think a Trade War's Still Just a Threat Is the Dumbest Thing on Wall Street

To Think a Trade War's Still Just a Threat Is the Dumbest Thing on Wall Street

Flashback Friday in Politics: Trade Wars, Manafort, Immigration Dominate Minds

Flashback Friday in Politics: Trade Wars, Manafort, Immigration Dominate Minds

Microsoft and Sony's Rumored Game Console Plans Bode Well for AMD

Microsoft and Sony's Rumored Game Console Plans Bode Well for AMD

Apple Supplier Jabil Is Tumbling, But Its Sales Momentum Remains Strong

Apple Supplier Jabil Is Tumbling, But Its Sales Momentum Remains Strong